Home » Geen categorie » Coppejans brengt eerste reekshoofd aan het wankelen

Coppejans brengt eerste reekshoofd aan het wankelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Sophia-Antipolis (Frankrijk, € 64 000 + H) heeft Kimmer Coppejans (ATP-185) niet kunnen stunten tegen het eerste reekshoofd. De Fransman Benoît Paire (ATP-40) was te sterk in drie sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans stond voor een zware opdracht in Sophia-Antipolis. Paire is een voormalig top 20-speler maar erg temperamentvol waardoor hij een erg wisselvallig niveau haalt. De Belg was dus zeker niet zonder kans in de tweede ronde.

In begin van de wedstrijd mistte Coppejans volledig zijn start. In geen tijd stond hij een set in het krijt. De eerste set ging met 1-6 naar de Fransman. In de tweede manche wist Coppejans zich te herpakken en kon in een spannend slot de tiebreak nemen. Hij tenniste in die tweede set een handvol setpunten bijeen en moest zelfs een aantal matchpunten wegwerken. De tweede set ging uiteindelijk met 7-6(10) naar Coppejans.

In de beslissende set hielden beide spelers elkaar lang in evenwicht. Zowel Paire als Coppejans konden elk twee breaks scoren. Bij 4-5 in het voordeel van de Fransman moest Coppejans serveren om in de wedstrijd te blijven. Paire rook zijn kans en pakte de break en zo ook de wedstrijd. Na 2u13 moest een moedige Coppejans het hoofd buigen voor Paire. Setstanden waren 1-6, 7-6(10) en 6-4.

koen

koen

MEER NIEUWS