Home » Grand Slam » Coppejans, De Loore en Minnen naar laatste kwalificatieronde US Open

Coppejans, De Loore en Minnen naar laatste kwalificatieronde US Open

Coppejans, De Loore en Minnen naar laatste kwalificatieronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-148), Joris De Loore (ATP-174) en Greet Minnen (WTA-98) wisten zich te plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

Coppejans knokte zich in zijn eerste kwalificatieronde op de US Open voorbij het nummer 132 en trof in de tweede ronde de Oostenrijker Filip Misolic (ATP-168). Deze keer ging het vlotter voor onze landgenoot.

Coppejans haalde het van Misolic in één uur en vijf minuten met 6-2 en 6-2. In de derde en laatste kwalificatieronde zal Coppejans het opnemen tegen de 22-jarige Fransman Titouan Droguet (ATP-172). Droguet klopte eerder nummer 91 Cristian Garin en de Amerikaanse thuisspeler Tennys Sandgren (ATP-212) en is dus in vorm.

(lees verder onder de tweet)

De Loore volgde het goede voorbeeld van Coppejans. Hij knokte zich knap naar de zege in een thriller van 3 uur en 15 minuten tegen het Amerikaanse dertiende reekshoofd Maxime Cressy (ATP-114).

De 30-jarige Belg vocht zich naar de zege met 6-7 (11-13), 6-2 en 7-6 (11-9). In de beslissende kwalificatieronde wacht nu een duel met een andere Amerikaan, de 26-jarige Nicolas Moreno De Alboran (ATP-130).

(lees verder onder de tweet)

Het kwalificatietoernooi van Gauthier Onclin (ATP-205) eindigde in de tweede ronde. Hij verloor met 6-4 en 7-6 (7-0) van de de Japanner Sho Shimabukuru (ATP-159).

Bij de vrouwen blijft Greet Minnen (WTA-98) doorgaan op haar elan. Ze haalde het in de tweede kwalificatieronde met 7-5 en 6-3 van de Oostenrijke Sinja Kraus (WTA-208). Minnen treft in de derde beslissende ronde de Amerikaanse thuisspeelster Katrina Scott (WTA-320).

Yanina Wickmayer (WTA-86) die eerder al de derde kwalificatieronde bereikte, moest in haar laatste partij aan de bak tegen de Amerikaanse thuisspeelster Sachia Vickery (WTA-203). Het werd echter een opdoffer. Na vier spelletjes en een 3-1-achterstand gaf onze landgenote op met een rugblessure die haar al sinds het begin van de kwalificaties parten speelde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws