Home » Davis Cup » Coppejans en Bemelmans brengen België naar halve finale

Coppejans en Bemelmans brengen België naar halve finale

Coppejans en Bemelmans brengen België naar halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP D-189) en Kimmer Coppejans (ATP D-921) hebben België naar de halve finale van de Davis Cup geloodst. Ze versloegen de Canadese dubbelspecialisten Daniel Nestor (ATP D-24) en Adil Shamasdin (ATP D-65) en zorgden voor een Belgisch feestje in het pop-up stadion in Middelkerke.

Ruben Bemelmans & Kimmer Coppejans - © Thomas Zwijsen
Ruben Bemelmans & Kimmer Coppejans – © Thomas Zwijsen
In het derde game van de eerste set gingen Bemelmans en Coppejans meteen door de opslag van hun tegenstrevers. Helaas konden ze de break niet bevestigen en ging het gelijk op tot 5-5. Onze landgenoten staken een tandje bij en gingen door de opslag van de sterk spelende Canadezen. Coppejans mocht serveren voor de set en deed de Belgische fans juichen met 7-5 setwinst.

In set twee waren het de Canadezen die de eerste break wisten te forceren. Coppejans en Bemelmans knokten voor elk punt en braken onmiddellijk terug: 3-4. Toch pakten Nestor en Shamasdin de volgende twee spelletjes en de set met 3-6.

In set drie pakten de Belgen een snelle break, ze liepen uit tot 4-1. Bij 5-3 mocht Bemelmans serveren voor de set maar de Canadezen braken terug. Coppejans en Bemelmans bleven knokken en stelden met een break de derde set veilig: 6-4. De Mexican wave ging door het pop-up stadion in Middelkerke.

Set vier begon met een vroege break voor de Belgen, ze kwamen 3-1 voor, en gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Bij 5-3 mocht een erg sterk spelende Coppejans serveren voor de set, en met 6-3 ging de overwinning naar België. Een feestje werd ingezet op de court en in de tribunes, de Belgische tennisfans genoten van een topdag.

Coppejans was erg blij met zijn debuut: “Schitterend om zo te spelen voor eigen publiek, wat een debuut! Ik heb nog nooit zoveel champagne gedronken als vandaag”. Ook de ‘leider’ van de ploeg Bemelmans was erg gelukkig: “Met een goede leerling als Kimmer is het fantastisch spelen!”.

Bemelmans & Coppejans & Van Herck - © Thomas Zwijsen
Bemelmans & Coppejans & Van Herck – © Thomas Zwijsen

Voor het eerst sinds 1999 plaatst België zich voor de halve finale van de Davis Cup. Argentinië leidt met 2-0 tegen Servië, in België wordt volop gedroomd van een thuismatch tegen de Argentijnen. Coach Van Herck: “Tegen Argentinië zijn we zeker niet kansloos, we moeten nu bekijken op welke ondergrond we het best kunnen spelen en op welke locatie. Dit is echt een droomjaar, alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats, we hebben een hecht team.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws