Home » Grand Slam » US Open » Coppejans en co in actie in tweede kwalificatieronde US Open

Coppejans en co in actie in tweede kwalificatieronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-104), Germain Gigounon (ATP-187), An-Sophie Mestach (WTA-102) en Ysaline Bonaventure (WTA-189) begonnen woensdag goed aan de kwalificaties van de US Open. Op donderdag proberen ze zich te plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mestach en Bonaventure komen als eerste landgenotes in actie op het kwalificatietoernooi van de US Open. Ze spelen allebei de derde match vanaf 17 uur Belgische tijd. Vierde reekshoofd Mestach speelt tegen de Griekse Maria Sakkari (WTA-206). Het wordt hun eerste onderlinge duel. Mestach start wel als favoriete want ze staat een honderdtal plaatsen hoger op de WTA-ranking. Bonaventure moet het opnemen tegen de Mexicaanse Marcela Zacarias (WTA-213). De Mexicaanse versloeg in de eerste kwalificatieronde het zeventiende reekshoofd. Bonaventure en Zacarias spelen voor de eerste keer tegen elkaar.

Coppejans (foto) en Gigounon spelen pas de vijfde match vanaf 17 uur Belgische tijd en komen waarschijnlijk pas in actie rond middernacht Belgische tijd. Zevende reekshoofd Coppejans speelt tegen de jonge Amerikaanse thuisspeler Reilly Opelka (ATP-1024) die een wilcard kreeg voor de kwalificaties. Gigounon ontmoet in zijn tweede kwalificatieronde de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-188) die nipt achter hem op de ATP-ranking staat. De Italiaan won in 2013 hun enige onderlinge duel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS