Home » Davis Cup » Coppejans en Darcis geven 5-0 overwinning tegen Canada glans

Coppejans en Darcis geven 5-0 overwinning tegen Canada glans

Coppejans en Darcis geven 5-0 overwinning tegen Canada glans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-102) en Steve Darcis (ATP-76) hebben het Belgisch feestje in Middelkerke compleet gemaakt. Ze wonnen hun beide enkelwedstrijden en maakten de 5-0 triomf tegen Canada compleet. Johan Van Herck en zijn team kijken uit naar de halve finale voor thuispubliek tegen Argentinië midden september.

In de eerste wedstrijd van de dag nam Coppejans het op tegen Frank Dancevic (ITF-272). De Canadezen wilden duidelijk nog een puntje in de brand slepen voor de 200 fans die meegereisd waren en het team drie dagen lang luid aanmoedigden. Dancevic sloeg een kloofje naar 2-4 en bij 2-5 moest Coppejans serveren om in de set te blijven. Dit lukte niet en zo ging de eerste set met 2-6 naar Canada.

In de tweede set ging Coppejans door de opslag van Dancevic, maar jij werd onmiddellijk teruggebroken. Het ging gelijk op tot 2-2. Het vertrouwen groeide bij Coppejans, het publiek maakte er een feestje van en onze landgenoot pakte vijf spelletjes op rij: 6-2.

De Mexican wave inspireerde Coppejans en hij kwam al snel een break op voorsprong. Die gaf hij niet meer uit handen en let 6-3 setwinst bezorgde hij België een 4-0 voorsprong.

Darcis had nog geen gewonnen spel tegen Filip Peliwo (ATP-492). De jonge Canadees toonde zijn talent en ging regelmatig door de opslag van onze landgenoot. Toch haalde Darcis set één met 6-4 binnen. Peliwo liep uit tot 3-0 in set twee, maar Darcis maakte de dubbele break ongedaan. Hij pakte zes spelletjes op rij en maakte de 5-0 triomf compleet.

Na afloop blikte coach Johan Van Herck al vooruit: “Tegen Argentinië zijn we zeker niet kansloos, ze hebben geen echte topspeler. We hebben een hecht team en we zullen er staan in september. De finale is niet onmogelijk”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws