Home » Geen categorie » Coppejans en Darcis naar hoofdtabel in Delray Beach

Coppejans en Darcis naar hoofdtabel in Delray Beach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-187) en Steve Darcis (ATP-55) hebben zich geplaatst voor de hoofdtabel op het ATP-toernooi van Delray Beach (Verenigde Staten, $ 599 345). Coppejans stuntte tegen een top 100-speler, terwijl Darcis vlot zijn partij won tegen een lager gerangschikte speler.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans won in zijn eerste kwalificatiewedstrijd in Delray Beach knap van de veel hoger gerangschikte Amerikaan Rajeev Ram (ATP-123). In de tweede en beslissende kwalificatieronde moest de West-Vlaming aan de bak tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-82), die maar liefst 105 plaatsen hoger op de ATP-ranking staat.

Coppejans verloor de eerste set met 6-3 en moest daardoor meteen achtervolgen. Onze landgenoot gaf niet op en greep de tweede set met 6-2. In de beslissende derde set speelde Coppejans nog op een hoger niveau. Hij imponeerde met vier aces en een eerste opslagpercentage van 74 procent. De 23-jarige Belg ging nog twee keer door de opslag van zijn tegenstander en maakte de partij met opnieuw 6-2 af.

Darcis, het eerste reekshoofd in de kwalificaties in Delray Beach, volgde Coppejans’ goede voorbeeld. De ervaren Belg haalde het in één uur en 18 minuten met 6-1 en 6-4 van de Barbadaan Darian King (ATP-140).

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De tegenstanders van Darcis en Coppejans op de hoofdtabel zijn nog niet bekend. Hun mogelijke opponenten zijn echter niet te onderschatten: Ze nemen het op tegen topreekshoofd Milos Raonic (ATP-4), zesde reekshoofd Bernard Tomic (ATP-32), de jonge Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-99) of het Amerikaanse jonge talent Taylor Fritz (ATP-114).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS