Home » Grand Slam » Roland Garros » Coppejans en Darcis naar laatste ronde kwalificaties Roland Garros, De Greef moet koffers pakken

Coppejans en Darcis naar laatste ronde kwalificaties Roland Garros, De Greef moet koffers pakken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-181) en Steve Darcis (ATP-244) hebben zich in spannende partijen geplaatst voor de derde kwalificatieronde op Roland Garros. Arthur De Greef (ATP-225) ging onderuit.

Coppejans knokte zich in de eerste kwalificatieronde knap naar de zege tegen de Braziliaan Rogerio Dutra Silva (ATP-210). In de tweede kwalificatieronde moest hij aan de bak tegen de Franse thuispeler Matteo Martineau (ATP-450).

In de eerste set was Coppejans heer en meester. Hij liet zijn tegenstander geen schijn van kans en pakte de eerste set met 6-0. De tweede set toonde een omgekeerd beeld waarin Martineau met 6-1 Coppejans domineerde. In de beslissende derde set kwam Coppejans terug boven water en triomfeerde met 6-2.

Coppejans gaat dankzij zijn zege door naar de derde en laatste kwalificatieronde op Roland Garros. Daarin zal de West-Vlaming opnieuw tegen een Fransman spelen. Hij treft de 23-jarige Manuel Guinard (ATP-420).

Darcis volgde het goede voorbeeld van Coppejans. De ancien knokte zich naar de zege tegen de Franse speler Corentin Denolly (ATP-429). Na 1 uur en 44 minuten triomfeerde onze landgenoot met 3-6, 6-1 en 6-4. In de beslissende derde kwalificatieronde wacht een duel met de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-120).

De Greef kende geen succes in zijn tweede kwalificatieronde op Roland Garros. Thuisspeler Enzo Couacaud (ATP-230) klopte De Greef in 59 minuten met 6-0 en 6-3.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden