Home » ATP » Coppejans en De Greef naar tweede ronde kwalificaties in Alicante

Coppejans en De Greef naar tweede ronde kwalificaties in Alicante

Coppejans en De Greef naar tweede ronde kwalificaties in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Alicante (Spanje, € 43 000 + H) hebben Kimmer Coppejans (ATP-278) en Arthur De Greef (ATP-255) de tweede kwalificatieronde bereikt. Bij drie keer winst staan ze op de hoofdtabel. 

Coppejans moest het in de eerste kwalificatieronde van de Ferrero Challenger Open, op de tennisclub van voormalig nummer één Juan-Carlos Ferrero, opnemen tegen Pol Toledo Bague (ATP-392). Het was geen beste partij van beide spelers maar de Belg wist de bovenhand te halen. De tweede opslag was echter een probleempunt voor Coppejans, hij won slechts één van de twaalf tweede opslagen. Na 1 uur en 47 minuten was de 7-5 en 6-3 zege toch binnen. In de tweede ronde speelt hij tegen Gian Marco Moroni (ATP-522).

Marc Giner (ATP-417) was de tegenstander van De Greef in zijn eerste kwalificatieronde. Na een nipte eerste manche ging het een stuk eenvoudiger voor de Belg. Bij een 7-6 (5), 4-0 stand werd duidelijk dat Giner geblesseerd was. Hij gooide dan ook de handdoek in de ring. In de tweede ronde komt De Greef uit tegen Frederico Gaio (ATP-314).

Niels Desein (ATP-440) overleefde de eerste ronde niet. Hij ging met 6-3, 1-6 en 2-6 onderuit tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (ATP-297). De partij duurde 1 uur en 46 minuten.

koen

koen

Meer nieuws