Op het challengertoernooi van Alicante (Spanje, € 43 000 + H) hebben Kimmer Coppejans (ATP-278) en Arthur De Greef (ATP-255) de tweede kwalificatieronde bereikt. Bij drie keer winst staan ze op de hoofdtabel. 

Coppejans moest het in de eerste kwalificatieronde van de Ferrero Challenger Open, op de tennisclub van voormalig nummer één Juan-Carlos Ferrero, opnemen tegen Pol Toledo Bague (ATP-392). Het was geen beste partij van beide spelers maar de Belg wist de bovenhand te halen. De tweede opslag was echter een probleempunt voor Coppejans, hij won slechts één van de twaalf tweede opslagen. Na 1 uur en 47 minuten was de 7-5 en 6-3 zege toch binnen. In de tweede ronde speelt hij tegen Gian Marco Moroni (ATP-522).

Marc Giner (ATP-417) was de tegenstander van De Greef in zijn eerste kwalificatieronde. Na een nipte eerste manche ging het een stuk eenvoudiger voor de Belg. Bij een 7-6 (5), 4-0 stand werd duidelijk dat Giner geblesseerd was. Hij gooide dan ook de handdoek in de ring. In de tweede ronde komt De Greef uit tegen Frederico Gaio (ATP-314).

Niels Desein (ATP-440) overleefde de eerste ronde niet. Hij ging met 6-3, 1-6 en 2-6 onderuit tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (ATP-297). De partij duurde 1 uur en 46 minuten.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.