Kimmer Coppejans (ATP-313) en Joris De Loore (ATP-322) hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd op het challengertoernooi van Francavilla (Italië, € 43 000) gewonnen. Ze kunnen elkaar ontmoeten in de beslissende kwalificatieronde.

Coppejans begon als vierde reekshoofd aan de kwalificaties. Onze landgenoot stond in de eerste ronde tegenover thuisspeler Andrea Vavassori (ATP-552). De Oostendenaar haalde het na 1 uur en 42 minuten met 6-4 en 6-3. Ook vijfde reekshoofd De Loore haalde het van een Italiaan in zijn eerste wedstrijd, hij was met 6-2 en 6-1 te sterk voor Andrea Del Federico (NG).

Joris De Loore - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Joris De Loore – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In de tweede kwalificatieronde staat Coppejans tegenover de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-538). De Loore kijkt de Duitser Jeremy Jahn (ATP-373) in de ogen. Bij winst ontmoeten beide Belgische mannen elkaar in de beslissende kwalificatieronde.

Bemelmans en De Greef rechtstreeks op de hoofdtabel

Op de hoofdtabel is Ruben Bemelmans (ATP-108) het topreekshoofd. In de eerste ronde ontmoet hij de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (ATP-272). Arthur De Greef (ATP-287) staat ook rechtstreeks op de hoofdtabel, hij ontmoet de Noor Casper Ruud (ATP-201).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.