Home » Geen categorie » Coppejans en Gigounon naar halve finale in Xabia

Coppejans en Gigounon naar halve finale in Xabia

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het ITF-toernooi van Xabia (Spanje, $ 25 000) hebben Kimmer Coppejans (ATP-285) en Germain Gigounon (ATP-725) zich geplaatst voor de halve finale. Coppejans stond meer dan drieënhalf uur op de baan.

Meer dan drieënhalf uur duurde de wedstrijd tussen Coppejans en Pedro Martinez (ATP-225), het tweede reekshoofd. Enkel de openingsset duurde al één uur en was dus een teken aan de wand. Coppejans maakte daarin een vroege break ongedaan maar liet de Spanjaard in het achtste spel op voorsprong komen. De set mocht hij dan ook vergeten.

Ook in de tweede manche maakte Coppejans een break achterstand goed en de twee stevenden af op een tiebreak. Daarin kon de Belg het verschil maken. De beslissende set was een ware uitputtingsslag. Coppejans kwam na een aantal felbevochten games op een 5-2 voorsprong en mocht serveren voor de wedstrijd.

Martinez brak nog terug maar bij de tweede keer was het wel raak voor Coppejans. Na 3 uur en 34 minuten stonden de 3-6, 7-6 (4) en 6-4 setstanden vast. In de halve finale neemt Coppejans het op tegen de winnaar van het duel tussen Marco Trungelliti (ATP-265) en Alexei Popyrin (ATP-442).

Sterke Gigounon door

Ook Gigounon kon zich plaatsen voor de halve finale. Hij had minder moeite met zijn Spaanse tegenstander, Marc Giner (ATP-421). De Belg had enkel aan het begin van de tweede manche een dipje maar kwam dit snel te boven. Na 1 uur en 34 minuten stond de 6-3 en 6-4 winst voor Gigounon vast.

In de halve finale wacht hij op Sergio Gutierrez-Ferrol (ATP-282). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Indien zowel Coppejans en Gigounon winnen, spelen ze tegen elkaar in de titelstrijd.

Belgische dubbelfinale

Of het tot een Belgische finale komt in het enkelspel is nog afwachten. In het dubbelspel spelen Coppejans (ATP D-493) en Gigounon (ATP D-626) later vandaag nog de finale tegen elkaar. Coppejans vormt een paar met Ivan Gakhov (ATP D-222) terwijl Gigounon samen met Martinez (ATP D-197) speelt.