Home » Grand Slam » Roland Garros » Coppejans en Gigounon op één wedstrijd van hoofdtabel Roland Garros, Authom uitgeschakeld

Coppejans en Gigounon op één wedstrijd van hoofdtabel Roland Garros, Authom uitgeschakeld

Coppejans en Gigounon op één wedstrijd van hoofdtabel Roland Garros, Authom uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-109) en Germain Gigounon (ATP-208) hebben zich geplaatst voor de derde kwalificatieronde op Roland Garros. Voor Maxime Authom (ATP-174) zit het grandslamtoernooi er op na een driesetter tegen het elfde reekshoofd.

Gigounon was de eerste Belg die in actie kwam en meteen voor een verrassing kon zorgen tegen de Rus Alexander Kudryavtsev (ATP-126), het twintigste reekshoofd. In de eerste set moest Gigounon al meteen zijn opslag inleveren en kwam 2-0 achter te staan. De Belg kon Kudryavtsev nog bijbenen tot 2-2. Vervolgens was het opnieuw de Rus die een kleine voorsprong kon uitbouwen en deze voorsprong niet meer uit handen gaf: 6-4. In de tweede set ging het gelijk op. Bij 4-3 kreeg Gigounon drie breakkansen op rij. De Rus werkte ze alle drie weg en kwam terug tot 40-40. Uiteindelijk kon Gigounon de break forceren en kwam 5-3 voor te staan. De Belg kon serveren voor setwinst, maar deze keer was het Kudryavtsev die drie breakkansen op rij kreeg en het spel ook wist te winnen. Bij 5-4 zorgde de Belg opnieuw voor een break en won de tweede set. In de derde set ging het veel vlotter voor de Belg en haalde hij het met 6-1. In de laatste ronde ontmoet hij Authom-killer Falla, die Authom in drie sets naar huis stuurde.

Coppejans (foto) werkte zijn tweede ronde tegen thuisspeler Vincent Millot (ATP-209) af in twee sets. De Belg startte goed en kwam op een 4-1 en 5-2 voorsprong. Millot kwam beter in de wedstrijd en kon de stand terug in evenwicht brengen tot 5-5. Zijn inhaalbeweging was maar van korte duur, want Coppejans won de twee volgende games en haalde zo de eerste set binnen met 7-5. In de tweede set schakelde de Belg een versnelling hoger en won de set met 6-1. In de derde ronde neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Calvin Hemery (ATP-447) en de Moldaviër Radu Albot (ATP-132).

Authom kon net niet voor een stunt zorgen tegen het elfde reekshoofd, de Colombiaan Alejandro Falla (ATP-111). Authom speelde een sterke eerste set en won met 6-3. In de tweede set was de 31-jarige Colombiaan duidelijk de betere en haalde het vlot met 6-1. In de derde set kon Falla een kleine voorsprong uitbouwen die hij niet meer uit handen gaf. Het werd uiteindelijk nog 6-4 voor de Colombiaan.

Als Coppejans en Gigounon hun laatste wedstrijd kunnen winnen, vervoegen ze de David Goffin (ATP-18), Steve Darcis (ATP-78) en Ruben Bemelmans (ATP-95) op de hoofdtabel van de French Open.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws