Home » Geen categorie » Coppejans en Mertens onderuit in Manila

Coppejans en Mertens onderuit in Manila

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-128) en Yannick Mertens (ATP-201) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de Philippine Open in Manila (Challenger, $ 75 000). Ze verloren beiden in twee sets in de tweede ronde.

Coppejans was als vijfde geplaatst in Manila, en moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Italiaan Gianluca Naso (ATP-222). De 29-jarige Italiaan ging één keer door de opslag van Coppejans in de eerste set, en sleepte die met 3-6 in da wacht. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest de beslissing brengen, en daarin trok Naso met 6-7(4) aan het langste eind.

Ook Mertens slaagde er niet in om zich bij de laatste acht te scharen, met ex-nummer acht van de wereld Mikhail Youzhny (ATP-84) had hij wel een zware tegenstander. De Rus ging in de eerste set twee keer door de opslag van Mertens, die zelf éénmaal kon terugbreaken. Na de 3-6 setwinst ging Youzhny door op zijn elan, Mertens kon geen breakkansen meer afdwingen en Youzhny won ook de tweede set met 4-6. Eerder werden beide landgenoten reeds samen uitgeschakeld in het dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS