Home » Geen categorie » Coppejans en Reuter naar kwartfinales Meknes, Mertens out

Coppejans en Reuter naar kwartfinales Meknes, Mertens out

Coppejans en Reuter naar kwartfinales Meknes, Mertens out

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (foto) en Yannik Reuter hebben zich allebei geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi van Meknes in Marokko (€ 42 500). Yannick Mertens kon niet winnen, en ligt uit het toernooi.

Yannik Reuter (ATP-370) was als eerste Belg aan de beurt in de tweede ronde. Nadat hij knap zijn eerste ronde had gewonnen, wachtte hem in de tweede ronde de Egyptische kwalificatiespeler Sherif Sabry (ATP-375). Op de rankings is er amper een verschil tussen beide spelers, en dat was ook het geval in de eerste set. Beide spelers hadden een hoog eerste opslagpercentage van meer dan 80 %, maar toch hadden ze beide moeite om hun eigen opslagspelletjes binnen te halen. Nadat ze drie breaks uitwisselden, moest een tiebreak beslissen over de winnaar. Daarin was Yannik Reuter de betere: 7-3.

Ook in de tweede set bleven beide heren uitstekend serveren, maar kwamen ze toch oog in oog te staan met heel wat breakpunten. Uiteindelijk was het Reuter die twee keer kon breaken, en dat was een keer meer dan Sabry. Met 6-3 haalde de Belg ook de tweede set, en daarmee ook de match, binnen.

Even later was het de beurt aan Kimmer Coppejans (ATP-260) om zijn tweede partij in Marokko te spelen. Nadat hij al twee weken op rij de kwartfinales van een Challenger haalde, probeerde hij hetzelfde te doen in Meknes. Daarvoor moest hij wel voorbij het Spaanse zevende reekshoofd Ruben Ramirez Hidalgo (ATP-213) geraken. Eerder dit jaar speelden ze al eens tegen elkaar, en toen was het Hidalgo die in drie sets aan het langst eind trok. Deze keer was het echter Coppejans die het best begon. Met een break voorsprong pakte hij namelijk de eerste set met 6-4.

In de tweede set was het lang Hidalgo die het overwicht had. Met een vroege break snelde de Spanjaard naar een 4-2-voorsprong. Coppejans bleef echter geduldig en profiteerde van de hoge foutenlast bij zijn tegenstrever om terug te breaken en de bordjes terug gelijk te hangen. Bij 4-4 kreeg hij zelfs een kans om op een break voorsprong te komen, maar die werd weggewerkt. Daarna was het Hidalgo die tot twee keer toe de set voor het grijpen had. Zowel bij 4-5 als bij 5-6 kwam hij op 15-40 en had hij dus twee setpunten, maar met aanvallend tennis en een goede opslag werkte Coppejans die allemaal weg: 6-6. In de tiebreak ging het daarna gelijk op tot 4-3. Hidalgo moest toen echter zijn twee opslagbeurten inleveren en het eerste wedstrijdpunt dat daarop volgde was meteen het goede voor Kimmer Coppejans: 7-3.

Voor de derde Belg in Marokko, Yannick Mertens (ATP-247), zit het toernooi er dan weer op. Tegen achtste reekshoofd Lucas Pouille (ATP-199) kwam hij nochtans niet veel te kort. Hoewel hij de eerste set nog aan zijn tegenstrever moest laten met 4-6, kantelde Mertens daarna de partij in de tweede manche. Zonder een breakpunt weg te geven won hij die met 6-3 en dwong hij zo een beslissende derde set af. Dit keer was het de Fransman die geen enkel breakpunt moest wegwerken. Hijzelf had echter voldoende aan één kans om de partij definitief naar zich toe te trekken: 3-6.

Ondertussen kennen Kimmer Coppejans en Yannik Reuter ook hun tegenstanders in de kwartfinales al. Reuter moet de baan op tegen de Italiaan Matteo Viola (ATP-182), die verrassend het tweede reekshoofd uitschakelde. Coppejans kijkt dan weer in de ogen van de Egyptische Mohamed Safwat (ATP-273), die op zijn beurt het derde reekshoofd verschalkte. Zowel Reuter als Coppejans speelde nooit eerder tegen hun tegenstander.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws