Home » ATP » Coppejans en Ymer leveren pittige strijd in Lyon

Coppejans en Ymer leveren pittige strijd in Lyon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-166) stond vandaag in de kwartfinale op het Challengertoernooi van Lyon (Frankrijk, CH 100). 

Coppejans schakelde eerder het vijfde reekshoofd, Pedro Sousa (ATP-124) uit. Zijn volgende tegenstander was Elias Ymer (ATP-140), die in de eerste ronde Steve Darcis (ATP-239) wandelen stuurde. Onze landgenoot ging al in het eerste game door de opslag van Ymer en kwam 2-0 en vervolgens 3-1 voor.

De jonge Zweed liet zich echter niet van zijn stuk brengen en bracht de bordjes in evenwicht, 3-3. De heren waren aan elkaar gewaagd en een tiebreak moest de beslissing brengen. Ymer was net iets sterker, met 7-6(5) haalde hij de eerste set binnen.

Ook in de tweede manche nam Coppejans meteen het voortouw en liep 3-0 en 4-1 uit. Bij 5-2 in het voordeel van de Belg, leek Ymer opnieuw wakker te worden. Hij beende bij tot 5-5 en ging op het cruciale moment door de service van Coppejans. Met 7-5 plaatst hij zich voor de halve finale. Daarin zal hij het opnemen tegen Sumit Nagal (ATP-272) uit India.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden