Home » Geen categorie » Coppejans geeft voorsprong weg en verliest in Aix-en-Provence

Coppejans geeft voorsprong weg en verliest in Aix-en-Provence

Coppejans geeft voorsprong weg en verliest in Aix-en-Provence

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-193) vindt zijn draai nog niet op gravel. Op het Challengertoernooi van Aix-en-Provence (€ 85 000) werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-188).

Kimmer Coppejans (ATP-193) moest in de eerste ronde aan de bak tegen de iets hoger gerangschikte Roger-Vasselin. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar. De 32-jarige Fransman kon beschikken over veel meer ervaring dan de 22-jarige Coppejans maar onze landgenoot kon zijn jeugdig enthousiasme in de strijd werpen.

Coppejans begon uitstekend en greep snel de eerste set met 6-2. In de tweede set leek de West-Vlaming bij een 4-2-voorsprong op weg naar een vlotte zege maar hij liet zijn tegenstander terugkeren. Roger-Vasselin won vier spelletjes op rij en kwam langszij met 6-4. In de beslissende derde set was Roger-Vasselin opnieuw te sterk met 6-3 en moest onze landgenoot zijn koffers pakken. Eerder werd ook al Yannik Reuter (ATP-295) uitgeschakeld in Aix-en-Provence.

Coppejans kampt met een dipje op gravel en kent dus geen ideale voorbereiding op Roland Garros. Op de challengers van Ostrava en Turijn verloor hij telkens van lager gerangschikte spelers.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws