Home » ATP » Coppejans geniet na van zijn knappe partij tegen Murray: “Dit is een onbetaalbare ervaring”

Coppejans geniet na van zijn knappe partij tegen Murray: “Dit is een onbetaalbare ervaring”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-158) kreeg een wildcard voor de vierde editie van de European Open in Antwerpen (ATP 250) en oogste lof voor zijn knappe gevecht tegen de Brit Andy Murray (ATP-243). Na afloop blikte de Oostendenaar tevreden terug.

Zaterdag waren er nog gemengde gevoelens na de loting toen bleek dat Coppejans meteen aan de bak moest tegen publiekstrekker Murray. Na afloop van hun intense duel was onze landgenoot blij met wat hij getoond had: “Ik heb erg goed gespeeld, vooral in de tweede set. Het is jammer dat ik enkele foutjes maakte in de tiebreak, maar ik heb mezelf wel bewezen vandaag. Ik ben dit jaar erg consistent, de top honderd is dichtbij, maar het ontbreekt me misschien aan een erg groot resultaat. Maar dit geeft me zeker goesting, het is een enorme ervaring van onschatbare waarde die me zeker zal helpen in de toekomst.”

Murray suggereerde na afloop dat Coppejans meer op hardcourt moet spelen. De Oostendenaar treedt hem bij: “Ik heb misschien wel te veel op gravel gespeeld dit jaar, volgens mijn coach kan ik ook goed presteren op hardcourt. Ik mis nu wat ervaring en maakte nog wat domme foutjes, maar het is zeker iets om mee te nemen naar volgend jaar.”

Coppejans hoopt de kwalificaties te kunnen spelen in Bazel of Wenen en daarna volgt nog het challengertoernooi van Bratislava.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS