Home » European Open » Coppejans, Gigounon en Bergs kennen tegenstanders in kwalificaties European Open

Coppejans, Gigounon en Bergs kennen tegenstanders in kwalificaties European Open

Coppejans, Gigounon en Bergs kennen tegenstanders in kwalificaties European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-172), Germain Gigounon (ATP-294) en Zizou Bergs (ATP-NR) verdedigen de Belgische eer in de kwalificaties van de European Open in Antwerpen. In de eerste kwalificatieronde staan ze echter voor een moeilijke opgave.

Coppejans speelt in de eerste kwalificatieronde tegen de ervaren Spanjaard Pablo Andujar (ATP-429). De 30-jarige Andujar was vorig jaar nog het nummer 32 van de wereld maar zakte door een blessure ver weg op de ranking naar het nummer 429. De Spanjaard kreeg een wildcard van de organisatie. Coppejans en Andujar spelen voor de eerste keer tegen elkaar en startten hun partij om 13 uur op het Centre Court.

Na Coppejans-Andujar, maakt de Belgische belofte Bergs als wildcard zijn debuut op het ATP World Tour-circuit. De 17-jarige Limburger kijkt op het Centre Court in de ogen van de 25-jarige Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-86). Herbert vormt een gouden succesduo met Nicolas Mahut in het dubbelspel maar staat ook zijn mannetje in het enkelspel. De Fransman won onlangs nog het challengertoernooi van Orleans en bereikte de derde ronde op Wimbledon. Een ware uitdaging voor toekomstig talent Bergs!

Zizou Bergs - © Zima Fotografie – www.zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie – www.zima.be

Germain Gigounon komt als derde Belg in actie op het Centre Court. Hij neemt het op tegen de 23-jarige Slovaak Jozef Kovalik (ATP-128). De rechtshandige Kovalik bereikte dit jaar zijn hoogste ranking en start duidelijk als favoriet tegen Gigounon.

[alert type=”info” title=”Tickets voor zaterdag vanaf 10 euro beschikbaar!”]

Tickets voor de partijen van zaterdag zijn nog beschikbaar op de website van de European Open. Je kan vanaf 10 euro tickets kopen. De volledige loting van de kwalificaties kan je ook op de website van de European Open terugvinden.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws