Home » Geen categorie » Coppejans grijpt naast titel in Turijn

Coppejans grijpt naast titel in Turijn

Coppejans grijpt naast titel in Turijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-123) heeft de finale verloren op het Challengertoernooi van Turijn (Italië, € 42 500). Hij moest in twee sets het onderspit delven tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-150).

Coppejans speelde een knap toernooi in Turijn. Hij maakte als vierde reekshoofd zijn favorietenrol waar en knokte zich in vier driesetters naar de finale. In de finale moest onze landgenoot het opnemen tegen het 22-jarige Italiaanse achtste reekshoofd Cecchinato (ATP-150).

Coppejans was in de finale niet opgewassen tegen Cecchinato. In de eerste set verloor hij twee keer zijn opslag en ging hij met 6-2 onderuit. In de tweede set bood de 21-jarige Belg meer weerwerk. Hij verzilverde één breakpunt maar verloor opnieuw twee keer zijn opslag. Na één uur en twaalf minuten maakte Cecchinato de match af met 6-3 in de tweede set. Ondanks zijn verlies in de finale mag Coppejans toch terugblikken op een knap toernooi. Door zijn finaleplaats in Turijn zal hij een tiental plaatsten op de ATP-ranking stijgen en zo de top 100 naderen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws