Home » European Open » Coppejans: “Ik hoop een goed niveau te kunnen spelen”

Coppejans: “Ik hoop een goed niveau te kunnen spelen”

Coppejans: “Ik hoop een goed niveau te kunnen spelen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-282) kreeg last minute een wildcard van de organisatie om de kwalificaties van de European Open (ATP 250; € 589 185) te spelen. Net voor de loting peilde Tennisplaza België naar de verwachtingen van de Belg.

2017 was niet het jaar van Coppejans. Voornamelijk door problemen met het vertrouwen zakte hij op een gegeven moment tot plaats 310, waar hij twee jaar geleden nog in de top 100 stond. Enkele overwinningen op het ITF-circuit brachten hem terug in de top 300, maar er is nog een lange weg te gaan richting top 100.

Coppejans heeft echter een klik gemaakt en is er klaar voor om die weg opnieuw te bewandelen: “Na de tweede ronde van de kwalificaties van de European Open van vorig jaar (hij verloor toen van de Duitser Yannick Maden (toen ATP-295), voelde ik me niet zo goed. Maar nu voel ik me veel beter. Ik sta goed te spelen en heb er zin in.”

Toch legt Coppejans zichzelf niet te veel druk op voor de tweede editie van de European Open: “Ik hoop vooral dat ik een goed niveau kan spelen. Als dat lukt, dan zullen de resultaten vanzelf wel komen. Tegen het eind van het jaar wil ik graag terug top 250, 240 staan zodat ik dan de kwalificaties van de Australian Open kan spelen.”

Tot slot liet Coppejans ook nog zijn licht schijnen op zijn samenwerking met Xavier Malisse: “Ik werk nog steeds met hem samen, maar wel op een lager pitje dan voorheen. Dat is vooral een gevolg van mijn gezakte ranking, waardoor ik ook minder verdien.”

Coppejans start zondag aan zijn European Open tegen de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-133), het vijfde reekshoofd in de kwalificaties. Hun wedstrijd staat als tweede geprogrameerd op Center Court en kan je live volgen via ons liveverslag.

Bekijk het volledige interview:

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws