Home » Grand Slam » Roland Garros » Coppejans keert terug naar court 16

Coppejans keert terug naar court 16

Coppejans keert terug naar court 16

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-221) moet nog één wedstrijd overleven om voor het eerst in zijn carrière de hoofdtabel van een grandslamtoernooi te bereiken. Of hem dat lukt, weten we vanaf ongeveer 11.30 uur. Om 11 uur zal ook de loting voor die hoofdtabel gebeuren.

Na een knappe overwinning tegen Ruben Bemelmans (ATP-164) wacht er voor Kimmer Coppejans nog één hindernis op weg naar de hoofdtabel: achtste reekshoofd Diego Sebastian Schwartzman (ATP-109). Enkele weken geleden verloor de Belg nog hun enige onderlinge duel, maar op een Grand Slam is alles mogelijk; vraag dat maar aan Steve Darcis. De plaats waar dit belangrijke duel zal doorgaan is court 16, toevallig of niet ook het plein waar Coppejans donderdag Bemelmans naar huis stuurde. Eén ding hebben beide spelers in elk geval gemeen: geen van beiden haalde ooit eerder de hoofdtabel van een Major.

Verder staat ook nog de loting voor die hoofdtabel op het programma. Vanaf 11 uur zullen Rafael Nadal (ATP-1) en Serena Williams (WTA-1) – de topreekshoofden – bepalen welke spelers elkaar zullen ontmoeten in de eerste ronde. Bij de mannen vervoledigen Novak Djokovic (ATP-2) en Stanislas Wawrinka (ATP-3) de top 3 van reekshoofden. Williams krijgt daarin het gezeldschap van Li Na (WTA-2) en Agnieszka Radwanska (WTA-3). Ook Kirsten Flipkens (WTA-22) mag als 21ste reekshoofd relatief gerust zijn over de loting in de eerste rondes. De loting kan via het Youtubekanaal van Roland Garros gevolgd worden via livestream.

Grote afwezigen in de pot zullen Juan Martin Del Potro (ATP-7) en Victoria Azarenka (WTA-5) zijn. Delpo zal bijna de rest van het jaar out zijn als gevolg van het opnieuw opsteken van een oude polsblessure. Azarenka sukkelt dan weer met haar voet. Wel aanwezig in de pot zijn landgenoten David Goffin (ATP-106), Yanina Wickmayer (WTA-65) en Alison Van Uytvanck (WTA-94).

[alert type=”info” title=”Programma dag Q4″]

Q3: Kimmer Coppejans (ATP-221) vs. [8] Diego Sebastian Schwartzman (ARG | ATP-109)
Court 16, 2de partij vanaf 10.00 uur

Loting hoofdtabel enkelspel mannen & vrouwen
11.00 uur[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws