Home » European Open » Coppejans mist hoofdtabel European Open door complete off-day

Coppejans mist hoofdtabel European Open door complete off-day

Coppejans mist hoofdtabel European Open door complete off-day

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-172) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op de European Open (€ 635 645). Hij kon zijn draai niet vinden en verloor kansloos van de Duitser Yannick Maden (ATP-304).

Coppejans begon zaterdag sterk aan de European Open met een mooie zege tegen ex-top 100-speler Pablo Andujar (ATP-429). In de tweede en laatste kwalificatieronde moest hij aan de bak tegen de Duitser Maden (ATP-304) die verrassend vierde reekshoofd Vincent Millot (ATP-135) had geklopt. Coppejans en Maden speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Maden begon het sterkste aan de partij. Hij profiteerde in het eerste game meteen van een slecht serverende Coppejans. De Duitser snelde meteen door naar een 2-0-voorsprong. Coppejans bleef sukkelen op zijn opslag. Hij werkte eerst nog twee breakballen weg maar verloor toch opnieuw zijn opslag. Onze landgenoot moest heel de set blijven achtervolgen en verloor de set met 6-2.

De tweede set bracht geen beterschap voor Coppejans. De West-Vlaming bleef de fouten opstapelen en werd meteen opnieuw gebroken. Maden profiteerde en snelde naar 4-1. De Duitser liet zelf nog steken vallen, waardoor Coppejans twee keer kon terugbreaken. Coppejans’ opslag draaide echter nog steeds niet en Maden maakte de partij met een nieuwe breakbal af. Op het scorebord stond de 6-2 en 6-3-eindstand na 1 uur en 12 minuten.

Luister hieronder naar de reactie van een ontgoochelde Coppejans, meteen na de wedstrijd!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws