Home » Geen categorie » Coppejans naar de tweede ronde in Sophia-Antipolis

Coppejans naar de tweede ronde in Sophia-Antipolis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-185) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Sophia-Antipolis (Frankrijk, € 64 000 + H). Hij versloeg een Griekse wildcardspeler in twee sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans wist zich te plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties en kreeg in de eerste ronde de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-203) voorgeschoteld. De enige eerdere ontmoeting werd vorig jaar gespeeld en ging na een zware driesetter naar de Oostendenaar.

Vanmiddag had Coppejans minder moeite met Tsitsipas. Ondanks een iets minder vlot draaiende service, wist de Belg in de openingsset de bovenhand te halen. Coppejans kon hierbij profiteren van een zwakke opslag van de Griek en haalde de set binnen met 6-2.

In de tweede manche krikte Tsitsipas zijn niveau wat op. Coppejans liet zich niet van de wijs brengen en wist goed te volgen. Naar het einde van de set toe kon Coppejans een break scoren en nam zo een optie op de overwinning. Coppejans liet deze voorsprong niet meer los en maakte de partij uit na 1u27 met 6-2 en 6-4.

De tegenstander van Coppejans in de tweede ronde wordt mogelijk het eerste reekshoofd Benoît Paire (ATP-40). Paire moet dan wel eerst voorbij Marco Trungelliti (ATP-166). Later vandaag komt er nog een Belg aan de bak: Arthur De Greef (ATP-125) speelt zijn eerste ronde tegen Vincent Millot (ATP-167).

koen

koen

MEER NIEUWS