Home » Geen categorie » Coppejans naar halve finale in Mersin

Coppejans naar halve finale in Mersin

Coppejans naar halve finale in Mersin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi van Mersin (Turkije, € 42 500) heeft Kimmer Coppejans (ATP-146) zich geplaatst voor de halve finale. In de kwartfinale versloeg hij de Japanner Taro Daniel (ATP-202) in twee sets.

Coppejans is deze week uitstekend op dreef op het Turkse gravel. Na makkelijke winst in zijn eerste twee wedstrijden, had hij maar 1 uur en 6 minuten nodig om zich te plaatsen voor de halve finale. In de eerste set bood de Japanner Daniel nog wat weerwerk, maar onze landgenoot kon de beslissende break forceren en de set met 6-4 naar zich toe halen. In de tweede set was Coppejans duidelijk een klasse sterker dan zijn tegenstrever, hij gunde Daniel geen enkel spelletje meer en won de set met 6-0.

In de halve finale moet 21-jarige Coppejans het opnemen tegen de 25-jarige Spanjaard Inigo Cervantes (ATP-233), die zich plaatste via de kwalificaties. Cervantes nam met 6-2 en 6-4 afstand van de Kroaat Antonio Veic (ATP-255) in de kwartfinale. In 2012 stonden Coppejans en Cervantes tegenover elkaar op de Challenger van Scheveningen, toen won de Spanjaard in twee sets.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws