Home » Geen categorie » Coppejans naar halve finale Meknes

Coppejans naar halve finale Meknes

Coppejans naar halve finale Meknes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans is doorgestoten naar de halve finale van het challengertoernooi van Meknes in Marokko (€ 42 500). Hij blijft als enige Belg over in Meknes want Yannik Reuter verloor kansloos in zijn kwartfinale.

Kimmer Coppejans (ATP-260) blijft goed op dreef in Marokko. Na zijn mooie zege tegen het zevende reekshoofd in de tweede ronde, was hij in de kwartfinale te sterk voor de Egyptenaar Mohamed Safwat (ATP-273). Coppejans en Safwat speelde voor de eerste keer tegen elkaar. Safwat had in zijn tweede ronde ook gestunt door het derde reekshoofd uit te schakelen.

Het duel tussen Coppejans en Safwat was een echte thriller. De 20-jarige Coppejans begon uitstekend aan zijn match tegen Safwat. Hij won de eerste set gemakkelijk met 6-2. In de tweede set bracht Safwat de spanning er terug in. Safwat en Coppejans verzilverden allebei twee keer een breakpunt en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. In die tiebreak was Safwat nipt de beste met 7-5.

De derde set verliep gelijkopgaand tot 5-5. Toen forceerde Coppejans een beslissende break en haalde het met 7-5. Na bijna twee uur maakte de West-Vlaming de match af en plaatste zich voor de halve finale in Meknes. In de halve finale moet Coppejans spelen tegen de Italiaan Matteo Viola (ATP-182). Viola won heel gemakkelijk met 6-1 en 6-2 tegen de 23-jarige Belg Yannik Reuter (ATP-370).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws