Home » Geen categorie » Coppejans naar hoofdtabel Noumea

Coppejans naar hoofdtabel Noumea

Coppejans naar hoofdtabel Noumea

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het challengertoernooi van Noumea ($ 75 000 +H) in Nieuw-Caledonië. Na een spannende eerste set kwam hij een dipje in de tweede set alsnog te boven. Op de hoofdtabel komt hij uit tegen het derde reekshoofd.

In de laatste kwalificatieronde kwam Kimmer Coppejans (ATP-258), het derde reekshoofd, uit tegen het zevende reekshoofd, de Brit Brydan Klein (ATP-387). De inzet was de hoofdtabel van het toernooi, en in de eerste set wou geen van beide spelers wijken. De set werd dan ook beslist in de details en daarin was de Belg net een beetje beter: 7-5 in de tiebreak.

Coppejans had in de eerste set alles gegeven en was een beetje op in de tweede set. Hij had al snel door dat hij niet veel tegen Klein kon inbrengen en spaarde zijn krachten dan ook voor de derde set: 0-6.

In die derde set was Coppejans echter terug helemaal bij de les. Hij was duidelijk wat frisser dan Klein en pakte twee breaks voorsprong: 6-2. Op de hoofdtabel werd Kimmer Coppejans gekoppeld aan de als derde geplaatste speler, de Slowaak Martin Klizan (ATP-108). En dat wordt een bijzonder moeilijke opdracht. In maart van dit jaar stond Klizan zelfs nog op plaats 26. Toch was het tweede deel van 2013 voor de Slowaak povertjes, waarbij hij nog slechts twee duels kon winnen. Voor Coppejans en Klizan wordt het het eerste onderlinge duel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws