Home » Geen categorie » Coppejans neemt revanche, ook Gille naar tweede ronde

Coppejans neemt revanche, ook Gille naar tweede ronde

Coppejans neemt revanche, ook Gille naar tweede ronde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (foto) heeft op het ITF-toernooi van Heraklion, in Griekenland ($ 10 000) revanche genomen op de Slowaak Adrian Sikora. Ook Sander Gille plaatste zich voor de tweede ronde van deze 2nd Hellenic Zeus ITF Pro Circuit.

Kimmer Coppejans (ATP-619) – aan zijn opmars op het ATP-circuit bezig – bereikte vorige week nog de kwartfinales in Griekenland, maar daar werd hij een halt toegeroepen door de Slowaak Adrian Sikora (ATP-407). Met redelijk zware 2-6 en 3-6-cijfers ging de Belg onderuit. Een nieuwe week, een nieuw toernooi, maar de loting besliste daar anders over. Coppejans moest namelijk de baan op tegen… jawel, Adrian Sikora, het vierde reekshoofd.

Maar ditmaal maakte de huidige Roland Garros-kampioen bij de junioren al vanaf het begin duidelijk dat Sikora het dit keer moeilijker zou krijgen. Een gelijkopgaande eerste set kon de Slowaak nog wel in een tiebreak winnen (3-7), maar daarna was het Coppejans die de lakens uitdeelde. Adrian Sikora kwam nog amper in het spel voor en de Belg pakte de tweede en de derde set met – nogmaals jawel – 6-2 en 6-3.

Ook Sander Gille (ATP-1959) plaatste zich in Griekenland voor de tweede ronde. Hij plaatste zich afgelopen weekend via de kwalificaties voor de hoofdtabel en daarop distantieerde hij zich van de Griekse wildcard Anastasios Pavlis (ATP-1765). In twee spannende sets zorgde hij telkens met een break voorsprong voor de winst: 6-4 en 7-5. Na afloop was Gille natuurlijk zeer tevreden:

“Mijn tweede ATP-punt van het seizoen is binnen door drie kwalificatierondes en de eerste ronde van de hoofdtabel te winnen!”

Dat extra punt brengt Sander Gille trouwens meteen een 400-tal plaatsen hoger op de ranglijst. Maar dat kan natuurlijk nog hoger worden indien hij ook zijn tweede ronde wint. Wie de tegenstanders van Coppejans en Gille gaan worden in die tweede ronde, moet woensdag echter nog beslist worden in enkele eerste ronde-partijen. Daarin komen ook Germain Gigounon (ATP-422) en kwalificatiespeler Julien Cagnina (ATP-735) nog in actie.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws