Home » Grand Slam » Roland Garros » Coppejans onderuit in allereerste grandslamwedstrijd

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Kimmer Coppejans (ATP-109) is er niet in geslaagd zijn eerste grandslamwedstrijd ooit te winnen. In de eerste ronde van Roland Garros viel de ervaren Fransman Nicolas Mahut (ATP-112) te sterk uit.

Mahut greep onze landgenoot, die zichtbaar onder de indruk was van de omstandigheden, in de eerste set meteen bij de keel: in een mum van tijd stond het 4-0 in het voordeel van de Fransman. Coppejans kreeg gaandeweg de set kansen en zelfs breakpunten, die hij pas bij 1-5 kon verzilveren. Iets te laat: 6-3 voor Mahut.

In het begin van de tweede set kantelde de wedstrijd en was Coppejans duidelijk de betere speler. Zijn opslag begon te draaien en opnieuw tenniste hij heel wat mooie kansen bij elkaar. Bij 3-3 stokte de motor echter even. Mahut rook zijn kans en brak door de opslag van de Belg, die dat niet meer goed kon maken: 6-4.

Bij het begin van de derde set leek het over en uit voor Coppejans. Mahut brak meteen door de opslag van de Belg en stoomde door naar een 5-2-voorsprong. Uit het niets vond Coppejans echter een tweede adem. Complexloos brak de Belg twee keer door de opslag van de Fransman, die niet wist wat hem overkwam en plots tegen een 6-5-achterstand aankeek. Een sterk serverende Mahut sleepte echter nog een tiebreak uit de brand waarin hij het bij 6-4 in zijn voordeel meteen afmaakte op zijn eerste matchbal. Exit Coppejans op Roland Garros.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”]Nicolas Mahut (FRA) – Kimmer Coppejans 6-3, 6-4, 7-6 (4)[/alert]