Kimmer Coppejans (ATP-187) heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde van het Challengertoernooi van Braga (Portugal, CH 80). Voor Arthur De Greef (ATP-222) viel het doek meteen.

Coppejans kwam als zevende reekshoofd aan de start in Braga. Onze landgenoot was vrijgesteld in de eerste ronde en moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Braziliaan Orlando Luz (ATP-473). Coppejans was een maatje te groot voor zijn tegenstander en trok na iets meer dan een uur met 6-1 en 6-1 aan het langste eind. In de derde ronde wacht een duel met de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP-211).

Samen met Zdenek Kolar (ATP D-177) staat Coppejans (ATP D-313) ook in de kwartfinale van het dubbelspel. Het Belgisch-Tsjechische duo was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Francisco Cabral (ATP D-778) en Goncalo Falcao (ATP D-590). In de kwartfinale moeten ze aan de bak tegen de Amerikaanse tweede reekshoofden Nathaniel Lammons (ATP D-102) en Alex Lawson (ATP D-155).

Eerder slaagde vierde reekshoofd De Greef er niet in om door te stoten naar de derde ronde. Onze landgenoot verloor met 7-6 (4) en 6-1 van de Spanjaard Carlos Taberner (ATP-282).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.