Home » Geen categorie » Coppejans op één wedstrijd van hoofdtabel in Meerbusch

Coppejans op één wedstrijd van hoofdtabel in Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-283) staat op één wedstrijd van de hoofdtabel van het challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 43 000). Hij haalde het van de Nederlander Miliaan Niesten (ATP-688) na een marathonpartij.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans was niet ingeschreven voor het toernooi van Meerbusch en moest daarom kwalificaties spelen. Als topreekshoofd was hij vrijgesteld in de eerste kwalificatieronde. Tegen de Nederlander Niesten moest hij hard knokken voor de zege, na maar liefst drie uur en 16 minuten trok hij met 6-7(7), 7-6(6) en 6-3 aan het langste eind. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met Richard Gabb (ATP-703).

Vier Belgen op de hoofdtabel

Vier Belgen staan rechtstreeks op de hoofdtabel. Steve Darcis (ATP-60) is het tweede reekshoofd en ontmoet de Fransman Constant Lestienne (ATP-318) in zijn eerste wedstrijd sinds Wimbledon. Arthur De Greef (ATP-141) is als vierde geplaatst en speelt tegen Ricardo Ojeda Lara (ATP-228) in de eerste ronde.

Steve Darcis - © Philippe Buissin (Imagellan)
Steve Darcis – © Philippe Buissin (Imagellan)

Yannick Mertens (ATP-291) ontmoet de Egyptenaar Karim-Mohamed Maamoun (ATP-282) en Yannik Reuter (ATP-302) staat voor een lastige opgave tegen het Duitse topreekshoofd Florian Mayer (ATP-57)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS