Kimmer Coppejans (ATP-283) staat op één wedstrijd van de hoofdtabel van het challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 43 000). Hij haalde het van de Nederlander Miliaan Niesten (ATP-688) na een marathonpartij.

Coppejans was niet ingeschreven voor het toernooi van Meerbusch en moest daarom kwalificaties spelen. Als topreekshoofd was hij vrijgesteld in de eerste kwalificatieronde. Tegen de Nederlander Niesten moest hij hard knokken voor de zege, na maar liefst drie uur en 16 minuten trok hij met 6-7(7), 7-6(6) en 6-3 aan het langste eind. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met Richard Gabb (ATP-703).

Vier Belgen op de hoofdtabel

Vier Belgen staan rechtstreeks op de hoofdtabel. Steve Darcis (ATP-60) is het tweede reekshoofd en ontmoet de Fransman Constant Lestienne (ATP-318) in zijn eerste wedstrijd sinds Wimbledon. Arthur De Greef (ATP-141) is als vierde geplaatst en speelt tegen Ricardo Ojeda Lara (ATP-228) in de eerste ronde.

Steve Darcis - © Philippe Buissin (Imagellan)

Steve Darcis – © Philippe Buissin (Imagellan)

Yannick Mertens (ATP-291) ontmoet de Egyptenaar Karim-Mohamed Maamoun (ATP-282) en Yannik Reuter (ATP-302) staat voor een lastige opgave tegen het Duitse topreekshoofd Florian Mayer (ATP-57)

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.