Home » ATP » Coppejans opnieuw geselecteerd voor Davis Cup: “Ik zie dit als een beloning voor mijn harde werk”

Coppejans opnieuw geselecteerd voor Davis Cup: “Ik zie dit als een beloning voor mijn harde werk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Begin vorig jaar werden Arthur De Greef (ATP-199) en Kimmer Coppejans (ATP-214) voor het hele seizoen geschorst nadat ze een Davis Cup-selectie weigerden. Tegen Brazilië zijn de twee echter opnieuw van de partij. “Dit voelt goed”, vertelt Coppejans aan Tennisplaza.

Kapitein Johan Van Herck selecteerde voor de komende confrontatie met Brazilië De Greef en Coppejans als zijn spilfiguren voor het enkelspel. Een hele opsteker voor de twee na hun schorsing vorig seizoen.

“Het voelt goed om terug geselecteerd te zijn”, vertelt Coppejans ons. “Ik zie het als een beloning voor het harde werk dat ik heb geleverd het afgelopen jaar. Met Johan is de band opnieuw goed, ik heb intussen verschillende keren contact gehad met hem.”

De hoogst gerangschikte Braziliaan die de Belgen tegenover zich zullen krijgen, is Thiago Monteiro (ATP-126). In het enkelspel welteverstaan, want in het dubbel kan Brazilië rekenen op specialisten Marcelo Melo (ATP D-9) en Bruno Soares (ATP D-7). Toch schat Coppejans de kansen van ons land hoog in: “Davis Cup spelen staat altijd garant voor een leuke week, maar tegelijk zullen we ons allemaal in alle ernst optimaal voorbereiden. De fans kunnen ervan op aan dat we het beste van onszelf zullen geven. Hopelijk is dat voldoende voor de overwinning.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden