Home » Geen categorie » Coppejans opnieuw in kwartfinale, De Greef out

Coppejans opnieuw in kwartfinale, De Greef out

Coppejans opnieuw in kwartfinale, De Greef out

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi van Banja Luka (€ 64 000 +H). Arthur De Greef kon zijn partij niet winnen en bleef dus in de tweede ronde steken.

Kimmer Coppejans (ATP-274), die vorige week ook al de kwartfinales van het Challengertoernooi van Alphen aan den Rijn bereikte, staat opnieuw in een kwartfinale. Op het toernooi van Banja Luka versloeg hij de Servische wildcard Miljan Zekic (ATP-482) in twee sets. Net zoals in zijn eerste ronde-partij was Coppejans ook nu weer oppermachtig op zijn eigen service. De amper twee breakkansen die hij moest weggeven, werkte hij beide netjes weg. Zelf kon hij wel drie keer door de opslag van zijn tegenstander gaan: twee keer in de eerste set en een keer in de tweede set. Met 6-2 en 6-4 verzekerde hij zich dan ook van een kwartfinalestek. In die kwartfinale wacht het eerste reekshoofd hem op. De Sloveen Blaz Rola (ATP-93) en Coppejans speelden nooit eerder tegen elkaar.

Nog in de tweede ronde kwam ook Arthur De Greef (ATP-233) nog in actie. Met Serviër Viktor Troicki (ATP-238) wachtte hem echter een aartsmoeilijke opdracht. Troicki stond voor zijn dopingperikelen (hij keert terug uit een dopingschorsing van een jaar) namelijk stevig in de top 20 van het mannentennis. Troicki startte dan ook stevig aan de partij. De Greef vond geen oplossingen en moest de eerste set met 2-6 aan zijn tegenstrever laten. Ook de tweede set bracht geen beterschap. Troicki ging door op zijn elan en De Greef moest de match ondergaan. Met 3-6 maakte de Serviër het na iets meer dan een uur uit.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws