Home » Geen categorie » Coppejans pakt titel in Guangzhou

Coppejans pakt titel in Guangzhou

Coppejans pakt titel in Guangzhou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-173) heeft het Challengertoernooi van Guangzhou in China ($ 50 000) op zijn naam geschreven. In een spannende finale haalde hij het van de Italiaan Roberto Marcora (ATP-216) in drie felbevochten sets.

Het toernooi van Guanzhou werd al een hele week geteisterd door de regen. De halve finale van Coppejans werd op zaterdag onderbroken door het slechte weer, waardoor hij op zondag met een break achterstand de baan opmoest tegen tweede reekshoofd Hyeon Chung (ATP-122) uit Zuid-Korea. Na iets meer dan twee uur haalde Coppejans het met 6-4 2-6 en 6-2, en bereikte hij de finale.

Enkele uren later moest Coppejans opnieuw de baan op tegen de Italiaan Marcora in de de strijd om de titel. In een spannende eerste set trok Coppejans met 7-6(6) het laken naar zich toe. In set twee kwam onze landgenoot op een 3-1 voorsprong, toen de partij opnieuw onderbroken werd door de regen. Na de regenpauze werkte de Italiaan de break weg, maar bij 5-4 kon Coppejans enkele matchpunten afdwingen. Deze werden echter gered door Marcora, die vervolgens door de opslag van onze landgenoot ging, en de set met 5-7 pakte.

In de beslissende derde set was Coppejans vastbesloten om zijn eerste Challengertitel van 2015 binnen te halen. Hij kwam niet meer in de problemen op zijn eigen opslag, en ging twee keer door de service van de Italiaan. Met 7-6(6) 5-7 en 6-1 pakte Coppejans zijn tweede eindzege in een Challenger, na Meknes vorig jaar. Op maandag zal hij opnieuw een mooie sprong maken op de rankings.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws