Home » European Open » Coppejans redt het niet na zware strijd op de European Open

Coppejans redt het niet na zware strijd op de European Open

Coppejans redt het niet na zware strijd op de European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (ATP 250; € 589 185) kreeg Kimmer Coppejans een wildcard van de organisatie voor de kwalificaties en had hij de eer om als eerste Belg in actie te komen op de tweede editie. In de eerste kwalificatieronde moest hij het opnemen tegen de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-133).

Kimmer Coppejans (ATP-282) stond in de eerste ronde van de kwalificaties in Antwerpen voor een moeilijke opdracht tegen Stefano Travaglia (ATP-133), het vijfde reekshoofd. Toch had Coppejans een goed gevoel en keek hij uit naar zijn eerste wedstrijd, zo vertelde hij aan Tennisplaza België voor zijn partij.

In de eerste set kwam Coppejans echter al snel een break achter, nadat Travaglia in de vierde game door de Belg zijn opslag wist te gaan (1-3). Coppejans liet zich voor eigen publiek echter niet zomaar doen en krikte zijn niveau op. Travaglia kon nog één game pakken (1-4), maar met vijf games op rij reeg Coppejans daarna de set aan zijn degen: 6-4.

Aanvankelijk was er een gelijkaardig spelbeeld in set twee. Coppejans moest zijn service meteen inleveren aan de Italiaan: 0-2. Ditmaal brak Coppejans echter meteen terug, en hing de bordjes terug in evenwicht: 2-2. Nu was het aan Travaglia om zijn niveau op te krikken. Hij zette Coppejans meer aan het lopen en stak heel wat meer kracht achter zijn slagen. Coppejans kon geen vuist meer maken en zag de set met 2-6 naar Travaglia gaan.

In de derde set was het Coppejans die eerst door de opslag van zijn tegenstander ging. Hij kwam 2-1 voor, maar kon die break daarna niet bevestigen: 2-2. Tot 3-4 ging het verder gelijk op, maar na een felbevochten game wist Travaglia toch de definitieve afscheiding te maken. Het eerste matchpunt miste de Italiaan nog wat knullig, maar daarna was de tweede kans wel raak: 3-6 na exact twee uur.

In een reactie aan Tennisplaza blikte Coppejans terug op zijn match. “Het was een wisselvallige match van mij. Maar ik ben blijven knokken. Tot het laatste punt heb ik gespeeld om te winnen. Het is nu zaak om voort te bouwen op het positieve.” Hoe ziet Coppejans zijn toekomst eruit? “Volgende week vertrek ik naar Turkije waar ik twee Futures zal afwerken.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws