Home » Grand Slam » US Open » Coppejans ronde verder in kwalificaties US Open

Coppejans ronde verder in kwalificaties US Open

Coppejans ronde verder in kwalificaties US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-104) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van de US Open. In de eerste ronde won hij in drie sets van de Kroaat Ante Pavic (ATP-533). 

Coppejans mistte op een haar na de hoofdtabel van de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het jaar, en moet zich dus door de kwalificaties spartelen om zich alsnog bij de 128 uitverkorenen te scharen. In de eerste ronde van die kwalificaties moest hij de baan op tegen Pavic, door een blessure teruggezakt tot buiten de top 500, maar een jaar geleden nog goed voor plaats 155. Het was dus zaak om de Kroaat zeker niet te onderschatten.

Coppejans begon echter geconcentreerd aan zijn partij. Aan één break had hij voldoende om de eerste set op zijn conto te zetten: 6-4. In de tweede set krikte Pavic zijn niveau echter gevoelig op. Zeker zijn opslag kreeg een serieuze upgrade. Met 6 aces maakte hij het Coppejans lastig en verdedigde hij een break voorsprong met succes: 3-6. In de derde en beslissende set zette de Belg de situatie terug recht. Hij werkte twee van de drie breakpunten weg en verzilverde er zelf twee. Dat was voldoende om de match binnen te halen (6-3) en zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

Eerder op de dag wisten ook Ysaline Bonaventure en An-Sophie Mestach zich al te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 1″][7] Kimmer Coppejans def. Ante Pavic (CRO) 6-4 3-6 6-3[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws