Home » Geen categorie » Coppejans snelt naar halve finale in Tampere

Coppejans snelt naar halve finale in Tampere

Coppejans snelt naar halve finale in Tampere

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-193) blijft uitstekend bezig op de Challenger van Tampere in Finland (€ 42 500, gravel). In de kwartfinale miste hij amper vier spelletjes tegen zijn Poolse tegenstander.

Na de halve finale van vorige week in Poznan, bereikt Coppejans opnieuw een halve finale op een challengertoernooi. Op het Finse gravel in Tampere is zesde reekshoofd Coppejans het enige overgebleven reekshoofd bij de laatste vier.

In de kwartfinale vloog de West-Vlaming naar de zege tegen de Poolse kwalificatiespeler Hubert Hurkacz (ATP-492). Hurkacz had in de tweede ronde verrassend nog landgenoot Clément Geens (ATP-264) geklopt maar kon geen tweede Belg op rij verslaan. In 1 uur en 18 minuten pakte Coppejans de zege met 6-1 en 6-3.

In de halve finale moet Coppejans het opnemen tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP-258). Sousa versloeg zijn bijna-naamgenoot en derde reekshoofd Joao Souza (ATP-184) waardoor Coppejans als laatste reekshoofd overblijft. De 22-jarige Belg wordt voor zijn prestatie in Tampere sowieso al beloond met een knappe sprong op de ATP-ranking. Op dit moment klimt hij al vijftien plaatsen naar nummer 178. Als hij nog verder geraakt in Tampere, kan hij nog verder springen op de ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws