Home » Geen categorie » Coppejans start 2016 met vlotte zege

Coppejans start 2016 met vlotte zege

Coppejans start 2016 met vlotte zege

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-130) is goed begonnen aan het nieuwe tennisseizoen. Op het challengertoernooi van Bangkok ($ 50 000, hardcourt) was hij te sterk voor de Thaise thuisspeler Phassawit Burapharitta (ATP-887).

Coppejans, de Belgische nummer vier bij de mannen, opent het nieuwe tennisjaar in Thailand, in de hoofdstad Bangkok. Op hardcourt dingt hij als vierde reekshoofd mee naar de titel op de Bangkok Open. De West-Vlaming ontmoette in de eerste ronde de 23-jarige Thai Burapharitta die een wildcard van de toernooiorganisatie kreeg. Het was hun eerste onderlinge duel.

Coppejans begon goed aan zijn eerste partij van 2016 en greep de eerste set met 6-3. In de tweede set kon hij echter de goede lijn niet doortrekken en kwam op een break achterstand. Onze landgenoot forceerde wel een re-break en keerde zo terug tot 5-5.

Bij een 6-5-voorsprong kreeg de 21-jarige Belg twee matchpunten op de opslag van zijn tegenstander. Hij greep de tweede matchbal en plaatste zich zo voor de tweede ronde op de Bangkok Open. Dinsdagnacht komt ook nog Yannick Mertens (ATP-200) in actie in Bangkok. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Michael Linzer (ATP-270).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws