Home » Geen categorie » Coppejans stoot door naar kwartfinale in Turijn

Coppejans stoot door naar kwartfinale in Turijn

Coppejans stoot door naar kwartfinale in Turijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-171) heeft de kwartfinale bereikt op het Challengertoernooi van Turijn (€ 42 500). Joris De Loore (ATP-289) en Yannick Mertens (ATP-229) moesten het hoofd buigen in de eerste ronde.

Coppejans vocht in de eerste ronde een beklijvend duel uit met de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-371). In de tweede ronde moest hij opnieuw aan de bak tegen een Italiaanse tegenstrever, de 21-jarige Stefano Napolitano (ATP-394). Coppejans verloor de eerste set met 4-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-4 en 6-3 plaatste hij zich voor de kwartfinale. Daarin moet hij het opnemen tegen vierde reekshoofd Stephane Robert (ATP-116) of de Italiaan Filippo Volandri (ATP-205).

De Loore plaatste zich via de kwalificaties. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen Matteo Donati (ATP-248). De Italiaan bleek een maatje te groot voor onze landgenoot en won in minder dan één uur met 6-1 en 6-2.

Voor Mertens is het toernooi ook afgelopen, hij verloor van de ervaren Volandri, ooit nog top 25. Volandri won de eerste set met 6-7(5) maar Mertens sleepte de tweede set met 6-3 in de wacht. De derde set ging echter met 0-6 naar de Italiaan. Aan de zijde van de Nederlander Mark Vervoort (ATP D-141) werd Mertens (ATP D-510) eveneens uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws