Home » Geen categorie » Coppejans strijdend onderuit in Ostrava

Coppejans strijdend onderuit in Ostrava

Coppejans strijdend onderuit in Ostrava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-171) is verrassend uitgeschakeld op het Challengertoernooi van Ostrava (€ 42 500) in Tsjechië. Hij moest in drie sets het onderspit delven tegen de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-226).

Vijfde reekshoofd Coppejans begon uitstekend aan het graveltoernooi van Ostrava. In de tweede ronde ontmoette hij voor de eerste keer de 26-jarige Spanjaard Samper-Montana.

In de eerste set kreeg Coppejans vier breakpunten maar kon hij de breakballen niet benutten. Samper-Montana kon wel breaken en greep de set met 6-4. In de tweede set regende het breaks. Coppejans verloor twee keer zijn opslag maar verzilverde zelf maarliefst vier breakpunten. De West-Vlaming kwam zo langszij met 6-3.

In de beslissende derde set keerde de situatie echter weer helemaal om. Coppejans serveerde zwak met een eerste opslagpercentage van amper 30 procent. Samper-Montana profiteerde en maakte met 6-2 een einde aan de partij. Zo zijn er geen Belgen meer actief in Ostrava nadat eerder ook al Yannick Mertens (ATP-229) werd uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws