Home » Geen categorie » Coppejans strijdend ten onder in Heilbronn

Coppejans strijdend ten onder in Heilbronn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Heilbronn (Duitsland, € 64 000) heeft Kimmer Coppejans (ATP-164) de tweede ronde niet overleefd. Hij ging in drie sets ten onder tegen de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-152). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belg moest het voor de tweede keer in zijn carrière opnemen tegen de twee jaar oudere Hongaar. In 2015 kon Coppejans nog in drie sets winnen. Vandaag zette Coppejans zijn wedstrijd goed in. Dankzij een sterke eerste opslag wist Coppejans de druk bij Fucsovics te leggen. Hij haalde de openingsset binnen met 6-3.

In de tweede manche begon de opslag van Coppejans wat te sputteren. Ook bij de opslagspelletjes van de Hongaar wist hij minder kansen te creëren. Door setverlies met 3-6 lag de wedstrijd weer helemaal open. Een gelijkaardig verhaal in de beslissende set waar Fucsovics beter zijn eigen spel kon spelen. Na iets meer dan twee uur wedstrijd viel het doek voor de Belg. De setstanden waren 6-3, 3-6 en 3-6.

koen

koen

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER