Home » Grand Slam » Coppejans strijdend ten onder op Australian Open

Coppejans strijdend ten onder op Australian Open

Coppejans strijdend ten onder op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-178) is er niet in geslaagd om zijn wedstrijd in de eerste ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam) te winnen. Hij moest in vijf sets het hoofd buigen.

Coppejans stond in Melbourne voor het eerst op de hoofdtabel van de Australian Open. Na twee weken strikte quarantaine moest hij aan de bak tegen de 27-jarige Tsjech Jiri Vesely (ATP-68). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Vesely had aan één break genoeg om de eerste set met 4-6 binnen te halen.

Ook in de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Bij 4-3 wist Coppejans een break te forceren en hij maakte het daarna af op eigen opslag: 6-3. In de derde set moest Coppejans bij 4-5 serveren om in de set te blijven. Hij kwam 0-40 achter en moest drie setpunten wegwerken. Onze landgenoot overleefde en mocht zich opmaken voor de tiebreak. Coppejans maakte een erg goede indruk en trok met 7-6 (3) aan het langste eind.

In set vier kwam ging Coppejans als eerste door de opslag van de Tsjech en hij liep 3-1 uit. Vesely brak echter terug en ging daarna nogmaals door de opslag van Coppejans. De Tsjech pakte de vierde set met 3-6.

In de vijfde en beslissende set liep Coppejans opnieuw 3-1 uit, maar opnieuw maakte Vesely de break ongedaan. De Tsjech ging door op zijn elan en pakte ook de vijfde set met 3-6. De wedstrijd duurde 3 uur en 28 minuten. Coppejans grijpt zo naast zijn eerste zege op een Grand Slam.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws