Home » Geen categorie » Coppejans strijdend voorbij thuisspeler in Lyon

Coppejans strijdend voorbij thuisspeler in Lyon

Coppejans strijdend voorbij thuisspeler in Lyon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-203) heeft de tweede ronde bereikt op het Challengertoernooi van Lyon (€ 64 000). Hij klopte in drie spannende sets de Fransman Calvin Hemery (ATP-255).

Nadat Coppejans verloor in de tweede kwalificatieronde op Roland Garros, speelt hij nog op gravel in het Franse Lyon. In de eerste ronde ontmoette de 22-jarige Coppejans voor de tweede keer de één jaar jongere Fransman Hemery. Vorig jaar triomfeerde onze landgenoot in de kwalificaties van Roland Garros in drie spannende sets tegen Hemery.

Deze keer moest Coppejans opnieuw knokken voor de zege. Hij greep de eerste set met 6-4 maar kreeg in de tweede set met 6-1 een oplawaai van zijn tegenstander. In een spannende derde set profiteerde Coppejans uiteindelijk van een slecht serverende Hemery. Hemery had een eerste opslagpercentage van amper 36 procent en sloeg zes dubbele fouten. De West-Vlaming maakte de beslissende kloof op het einde van de set en triomfeerde met 7-5.

Coppejans ontmoet nu in de tweede ronde de Ier James McGee (ATP-293) die stuntte tegen het eerste reekshoofd. Eerder plaatste ook al Steve Darcis (ATP-145) zich voor de tweede ronde in Lyon na een felbevochten zege tegen Joris De Loore (ATP-252). Als Darcis en Coppejans hun tweede rondepartij winnen, komen ze elkaar in de kwartfinale tegen. Yannick Mertens (ATP-213) staat in het tweede kwart van de tabel en speelt dinsdag tegen de Fransman Tristan Lamasine (ATP-202).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws