Home » Geen categorie » Coppejans strijdt om vijfde titel

Coppejans strijdt om vijfde titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Antalya ($ 10 000). Als eerste reekshoofd strijdt hij zo zondag tegen het Franse zevende reekshoofd Enzo Couacaud om de titel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Binnenkort vertrekt Kimmer Coppejans (ATP-255) voor drie weken naar Brazilië. Maar voordat hij aan dat avontuur begint, wou hij graag nog wat matchritme opdoen. Daarom trok hij deze week naar Antalya in Turkije. En aangezien het tweede reekshoofd bijna honderd plaatsen lager op de ranglijst staat, startte de Belg als torenhoog favoriet.

Die favorietenrol waar maken, is echter altijd een een veel moeilijkere opdracht. Maar Coppejans bleef de volledige week geconcentreerd en verloor voor zijn halve finale nog geen enkele set. En ook tegen de Japanner Hirooyasu Ehara (ATP-799) had Coppejans geen problemen. In de volledige partij verloor hij slechts drie games: 6-1 en 6-2.

Op die manier plaatste hij zich voor de finale tegen Fransman en zevende reekshoofd Enzo Couacaud (ATP-452). Op het juniorencircuit speelden ze in 2010 al eens twee keer tegen elkaar. De overwinningen werden eerlijk verdeeld, maar toch start Kimmer Coppejans als favoriet. Indien hij wint, wordt het zijn vijfde ITF-titel, de eerste van 2014.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER