Home » Xtra » Coppejans strijdvaardig: “Ik heb de kwaliteiten om weer in de top 100 te komen”

Coppejans strijdvaardig: “Ik heb de kwaliteiten om weer in de top 100 te komen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Twee jaar geleden prijkte Kimmer Coppejans (ATP-284) op plaats 97 op de wereldranglijst, maar intussen is onze landgenoot bijzonder ver weggezakt. “Ik ben blijven steken in een negatieve spiraal”, zegt Coppejans in een interview met Sporza.

Flashback naar juni 2015, Coppejans beukt voor het eerst in zijn carrière de deur van de top 100 open. Hij wint dat jaar de challengertoernooien van Guangzhou en Mersin, haalt de finale in Turijn en plaatst zich voor de hoofdtabel op Roland Garros. Maar daarna kan onze landgenoot niet bevestigen en zakt hij alsmaar verder weg. “Vooral een mentale kwestie. Het ontbrak me aan zelfvertrouwen omdat ik te veel wedstrijden verloor. Ik ben lang blijven steken in die negatieve spiraal”, zegt hij aan Sporza.

Futures

En dus zag Coppejans zich genoodzaakt om af te zakken naar de lagere Futurestoernooien. Vorige week won hij in Antalya zijn eerste titel van 2017. “Ik heb 2 goede weken achter de rug in Turkije (één week eerder haalde hij al de halve finales in Antalya). Ik hoop dat ik volgend jaar die goede lijn kan doortrekken zodat ik op termijn weer kan deelnemen aan grotere toernooien. Het is in ieder geval positief voor mijn zelfvertrouwen.”

Top 100

Stiekem droomt de nog altijd maar 23-jarige Coppejans alweer van een plaats in de top 100. “Ik denk dat ik er nog altijd de kwaliteiten voor heb. De top 100 is mijn grote ambitie. Zodra je weer vertrokken bent, kan je snel klimmen op de wereldranglijst. Hopelijk gebeurt dat ook snel. Het is in ieder geval zaak om hard te blijven werken.”

Davis Cup

In juli 2015 bezorgde Coppejans aan de zijde van Ruben Bemelmans België een derde punt tegen Canada in de kwartfinales van de Davis Cup. Ook in de historische finale tegen Groot-Brittannië maakte hij deel uit van de selectie. Nu ruim twee jaar later moet hij eind november de Davis Cup-finale tegen Frankrijk van thuis uit volgen. “Langs de ene kant is het wel pijnlijk dat ik er zelf niet bij ben zoals twee jaar geleden. Maar langs de andere kant moet je die selectie ook zelf afdwingen.”

Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darvis & Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS