Home » Geen categorie » Coppejans stunt in Nederland

Coppejans stunt in Nederland

Coppejans stunt in Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans heeft zich knap geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Alphen aan den Rijn (€ 42 500). Yannick Mertens maakte in zijn partij nooit echt kans en strandde in de openingsronde.

Kimmer Coppejans (ATP-259) heeft een tegenvallende zomer achter de rug. Enkele slechte lotingen zorgden namelijk voor vroege uitschakelingen en ook de US Open was niet wat hij er van verwacht had. Door het verlies van de punten die hij vorig jaar verzamelde op de Belgische Futures-toernooien, zag hij de top 200 steeds verder wegglippen terwijl hij begin juli nog op plaats 202 stond. Dat vrat aan het vertrouwen, maar de laatste weken waren er terug enkele positieve signalen.

Op het Challengertoernooi van Alphen aan den Rijn in Nederland wou Coppejans voor de definitieve ommekeer zorgen. De loting was de Belg echter opnieuw niet goed gezind. Met Thiemo De Bakker (ATP-140) trof hij namelijk het vierde reekshoofd en de ex-nummer 40 van de wereld. De Bakker begon dan ook als favoriet aan de match.

Op het Nederlandse centercourt kreeg de thuisspeler ook genoeg kansen in de eerste set. Tot acht keer toe kreeg De Bakker de mogelijkheid om de opslag van Coppejans af te snoepen, maar op die momenten haalde de Belg zijn beste tennis boven om alsnog zijn spelletjes binnen te halen. Aan een break had de underdog dan ook genoeg om de eerste set te pakken: 6-3.

Ongeveer hetzelfde verhaal in de tweede set. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd, maar opnieuw kon De Bakker zijn zes breakkansen niet verzilveren. Ook Coppejans wist deze keer geen break te forceren en dus was een tiebreak de enige oplossing. Daarin haalde de ervaring van De Bakker het: 4-7.

In de derde set kregen de toeschouwers opnieuw hoogstaand tennis te zien van twee spelers die elkaar niet los wilden laten. Coppejans werkte nog eens drie breakballen weg, en opnieuw leek er een tiebreak aan te komen. Bij 5-4 krikte het 20-jarige toptalent echter zijn niveau nog wat op en waren er plots drie breakballen. De tweede kans was de goede: 6-4. In de tweede ronde moet Coppejans de baan op tegen de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-272). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Yannick Mertens (ATP-275) kon zich dan weer niet plaatsen voor de tweede ronde. Hoewel hij vorige week nog vertrouwen had getankt met toernooiwinst, maakte hij tegen zesde reekshoofd Axel Michon (ATP-180) nooit echt kans. Met 3-6 en 1-6 werd Mertens snel terug naar de kleedkamer gestuurd.

Op woensdag komt ook Arthur De Greef (ATP-250) nog in actie. Hij speelt dan zijn eerste ronde tegen vijfde reekshoofd Victor Hanescu (ATP-150)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws