Home » Geen categorie » Coppejans tevreden met nieuwe coach: “Mensen hebben een verkeerd beeld over Xavier Malisse”

Coppejans tevreden met nieuwe coach: “Mensen hebben een verkeerd beeld over Xavier Malisse”

Coppejans tevreden met nieuwe coach: “Mensen hebben een verkeerd beeld over Xavier Malisse”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-179) maakte eerder deze week bekend dat hij vanaf nu door Xavier Malisse gecoacht wordt. Aan Tennisplaza België verduidelijkt de Oostendenaar zijn keuze en maakt hij komaf met de volgens hem “verkeerde perceptie” rond zijn nieuwe coach.

“Ik heb altijd een goede band gehad met Johan Van Herck en ook met Ruben (Bemelmans, nvdr.) en Joris (De Loore, nvdr.) klikte het goed, maar het systeem werkte niet voor mij”, vertelt Coppejans. “Ik heb één op één begeleiding nodig en die heb ik nu gevonden met Xavier. Hij zal mijn hoofdcoach zijn en samen met mij de wereld rondreizen. De komende weken ga ik nog op zoek naar een extra hulptrainer.”

“Ik heb de voorbije maand al drie weken met Xavier getest. We zijn samen naar de Verenigde Staten getrokken en de trainingen verliepen erg goed”, gaat Coppejans verder. Dat Malisse als coach van Bemelmans en Kirsten Flipkens in het verleden maar weinig succes boekte, schrikt Coppejans niet af. “Ik ken hun persoonlijke situatie niet, maar heb zelf alle vertrouwen in Xavier. Hij werkt erg gestructureerd en professioneel. Veel mensen denken en zeggen dat hij een bad boy en sloom is, maar dat is helemaal niet waar.”

Mentaal en fysiek sterker

Coppejans kende geen topjaar en zocht zelfs heil bij een psychologe om zijn vertrouwen op te krikken. Intussen kijkt hij echter vol “goesting” uit naar 2017. “Mentaal sta ik opnieuw sterker”, klinkt het. “Ik ben ook al een hele tijd opnieuw aan het trainen. Ik wil vooral aan kracht winnen en zwaarder worden en dat begint aardig te lukken.”

“Nu train ik nog in België, maar binnenkort vertrek ik naar Florida om later van daaruit mijn Australische tour aan te vatten begin januari.”

Het wordt afwachten, net als op promotiecode-max.com, of Malisse de resultaten van Coppejans de hoogte in kan stuwen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws