Home » Geen categorie » Coppejans uitgespeeld en -geregend in Brazilië

Coppejans uitgespeeld en -geregend in Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans’ avontuur in Brazilië zit er op. Voor de derde week op rij kwam hij er in actie op een challengertoernooi, maar donderdag werd hij uitgeschakeld in het laatste van de drie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021
De gravelterreinen van Santos verdronken in al het regenwater - © João Pires
De gravelterreinen van Santos verdronken in al het regenwater – © João Pires

Coppejans (ATP-215) startte zijn voorbereidingen op de kwalificaties van Roland Garros in Brazilië. Deze week speelde hij daar op het challengertoernooi van Santos ($ 40 000 +H). Nadat hij – alweer – stuntte in de eerste ronde, werd zijn tweede ronde partij helemaal uitgeregend. Zijn partij tegen de Fransman Axel Michon (ATP-220) werd eerst al een dag verplaatst door het regenweer in Brazilië en toen de wedstrijd uiteindelijk toch gespeeld kon worden, moest ze ook nog eens onderbroken worden door de regen.

Het was de Fransman die het best omging met de omstandigheden. In de eerste set had hij de touwtjes in handen en was het Coppejans die continu op achtervolgen was aangewezen. Na meer regenpauze dan wedstrijd, kwam de 1-6-setstand onverbiddelijk op het scorebord.

In de tweede set bood Kimmer Coppejans meer weerwerk. Hij ging beter mee in het tempo van Michon en dreef hem tot het uiterste. Toen de knikkers uiteindelijk uitgedeeld werden, was het echter opnieuw de Fransman die het heft in handen nam. Hij schakelde een tandje hoger en dat bleek voldoende te zijn om de beslissende break te forceren: 5-7.

Toch kan Coppejans tevreden zijn over zijn Braziliaanse tournee. Naast een hoop ervaring leveren zijn prestaties hem ook een nieuwe hoogste notering op de wereldranglijst op. Maandag zal hij namelijk stijgen naar plaats 213, terwijl hij voor Brazilië op 229 kampeerde.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER