Home » Davis Cup » Coppejans vecht, maar ziet Kroatië beslissende punt pakken

Coppejans vecht, maar ziet Kroatië beslissende punt pakken

Coppejans vecht, maar ziet Kroatië beslissende punt pakken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het beslissende vijfde duel stonden youngsters Kimmer Coppejans (ATP-122) en Borna Coric (ATP-47) tegenover elkaar. Coppejans ging goed mee in de eerste set, maar de overwinning ging in drie sets naar de Kroaat. België moet in september barrages spelen om in de wereldgroep te blijven.

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Coric kon één breakpunt afdwingen, maar kon het niet benutten. Coppejans speelde solide, maar kon de Kroaat nooit echt bedreigen. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwam Coppejans al gauw 1-3 achter. Hij maakte nog gelijk tot 5-5 maar daarna maakte Coric twee puntjes op rij. De eerste set ging met 6-7(5) naar Kroatië.

Borna Coric - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Borna Coric – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

In de tweede set speelde Coppejans een slordig tweede opslagspelletje. Coric brak en ging daarna nogmaals door de opslag van Coppejans. Met 2-6 ging de set naar de Kroaat.

Ook in de derde set kwam Coppejans een tikkeltje te kort. Een vroege break werd hem fataal, onze landgenoot maakte nog enkele knappe punten, maar kon Coric eigenlijk nooit echt in de problemen brengen. Set drie ging met 2-6 naar de Kroaten, die het in de kwartfinale zullen opnemen tegen de Verenigde Staten. België zal in september barrages moeten spelen om in de wereldgroep te blijven.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws