Home » Geen categorie » Coppejans verder na thriller, De Loore bereikt hoofdtabel

Coppejans verder na thriller, De Loore bereikt hoofdtabel

Kimmer Coppejans (ATP-171) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Turijn (€ 42 500) na een thriller van bijna drie uur. Joris De Loore (ATP-289) won zijn laatste kwalificatiewedstrijd en bereikte de hoofdtbal. Yannick Mertens (ATP-229) speelt deze week eveneens in Turijn.

De 22-jarige Coppejans is als achtste geplaatst in Turijn. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-371), die een wildcard kreeg voor het toernooi. De thuisspeler begon goed aan de wedstrijd, en won de eerste set met 4-6. Coppejans liet zich echter niet van de wijs brengen en bracht de wedstrijd met 6-3 in evenwicht.

In de derde set volgde een ware thriller, Coppejans kreeg veel kansen, maar kon het niet afmaken. Een tiebreak moest de beslissing brengen en het zevende matchpunt was het goede. Set drie ging met 7-6(0) naar Coppejans. In de volgende ronde wacht een duel met de Fransman David Guez (ATP-222) of de Italiaan Stefano Napolitano (ATP-394).

De Loore had drie sets nodig in zijn beslissende kwalificatiewedstrijd tegen de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-383). Na 1 uur en 53 minuten stond de 6-2 3-6 en 7-5 eindstand op het scorebord. Op de hoofdtabel wacht een duel met de Italiaan Matteo Donati (ATP-248). Mertens moet eveneens aan de bak tegen een Italiaan, hij ontmoet Filippo Volandri (ATP-205) in de eerste ronde.