Home » Davis Cup » Coppejans verkoopt huid duur, maar kan Cilic niet van punt houden

Coppejans verkoopt huid duur, maar kan Cilic niet van punt houden

Coppejans verkoopt huid duur, maar kan Cilic niet van punt houden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het eerste duel van de openingsronde van de Davis Cup 2016 stond Kimmer Coppejans (ATP-122) voor een moeilijke opdracht. Tegen Marin Cilic (ATP-12) kwam hij namelijk uit tegen een absolute topper. Coppejans liet echter zijn klasse zien en maakte duidelijk dat hij klaar is om de groten der aarde het vuur aan de schenen te leggen.

Coppejans begon als absolute underdog aan de partij. En in die rol voelde hij zich wel goed. Hij begon geconcentreerd aan de partij en zette Cilic – die het niet zo op gravel heeft – meteen onder druk. Zo kwam er in de tweede game al meteen een breakpunt voor de jonge Belg, maar met een ace werd dat weggewerkt door de boomlange Kroaat (1m98). Ook daarna kreeg Cilic het echter niet makkelijk. Coppejans liet duidelijk zien dat hij meekon met het niveau van de Kroaat. Cilic vond geen oplossingen en bij 3-2 was een nieuw breakpunt wél raak. Op hetzelfde elan gingen ze door tot Coppejans bij 5-3 mocht gaan opslaan voor de set. Enkele dure foutjes kostten hem echter de game, en alles was terug opnieuw te doen: 5-4 en 5-5. Daarna bleef Cilic aandringen en brak hij nogmaals bij zijn derde kans. Die liet het niet na om uit te serveren, en met een ace pakte hij alsnog de eerste set: 5-7.

Ook in de tweede set bleef Coppejans druk zetten. Meteen ging hij door de opslag van de Kroaat. Lang kon hij niet van die voorsprong genieten, want Cilic brak meteen terug. De rally’s werden langer, en het werd toch steeds meer Cilic die zijn foutjes kon beperken om zo het voordeel te behalen. Met vier games op rij ging de Kroaat naar 2-4 alvorens Coppejans terug aanklampte. Hij kwam echter te laat en met een nieuwe break maakte Cilic het af op zijn eerste setpunt.

Marin Cilic - © Fotoplaza | Christophe Moons
Marin Cilic – © Fotoplaza | Christophe Moons

De kansen voor Coppejans slonken zienderogen, maar hij wou van geen opgeven weten. Bij 1-1 dwong hij opnieuw drie breakkansen af. Bij de tweede raakte hij de bal niet helemaal zuiver, maar dat was wel voldoende voor de break en dus opnieuw de voorsprong. Hetzelfde scenario als in de vorige sets herhaalde zich echter. Bij 4-3 moest Coppejans zijn opslag terug inleveren en hoewel hij zelf nog twee kansen kreeg op Cilic zijn opslag, kon hij die niet afmaken. Een eerste keer kon Coppejans zijn opslagspel nog winnen met de rug tegen de muur, maar bij 5-6 gaf hij twee wedstrijdpunten cadeau met een dubbele fout. Het eerste wedstrijdpunt was meteen raak, en zo haalde Cilic het eerste punt binnen voor Kroatië.

Na de partij liet Cilic nog optekenen dat hij wel een zware partij verwacht had: “Ik weet dat Kimmer goed kan tennissen, maar ik koos op de juiste momenten voor de juiste slagen. Ik ben blij dat het vandaag gewerkt heeft.”

Later op vrijdag neemt David Goffin (ATP-16) het nog op tegen Borna Coric (ATP-47). Hij moet proberen om België met een gelijke stand het weekend in te sturen.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws